Varenie

Jablková Šarlota

Čas varenia/pečenia: 15 min + 50 min pečenie
Suroviny:
125 gr cukru
3 vajíčka
50 gr maslo
50 gr Hera
1 kg jabĺk
1 ČL škorice
125 gr polohrubej múky

Postup:
Jablká si očistíme, ošúpeme a nakrájame na kocky cca 1x1 cm. Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka, cukor a zmäknutý tuk (maslo a Hera) spolu vymiešame do čo najhladšej hmoty. Pridáme múku a škoricu a nakoniec sneh z bielkov. Cesto bude relatívne tuhšie, nie úplne tekuté.

Do tortovnice vystlanej papierom na pečenie na dno nasypeme jablká a zalejeme cestom. Nie je to treba miešať, cesto pri pečení sa krásne roztečie medzi jabĺčka a vytvorí medzi nimi malé vzduchové bublinky, ktoré urobia koláč vláčnejším.

Pečieme v rúre 50 minút na 175 stupňoch na horný a spodný ohrev bez teplovzdušnej. Po upečení necháme vychladnúť v tortovnici. Vychladnutú môžeme (nemusíme) pre dizajn posypať práškovým cukrom a štipkou škorice.

Najlepšie chutí čerstvá, ešte jemne teplučká. Vtedy Vám z nej zaručene neostane do zajtra!